1. Ondersteuning
  2. Stuurprogramma's en downloads
  3. Microsoft Windows: 32-bits of 64-bits?

Microsoft Windows: 32-bits of 64-bits?

Overzicht

In tegenstelling tot bepaalde softwaretoepassingen moeten apparaatstuurprogramma's, zoals printerstuurprogramma's, overeenkomen met de architectuur van het besturingssysteem.

De regel voor printerstuurprogramma's:

• Als u een 32-bits versie van Microsoft Windows gebruikt, moet u 32-bits apparaatstuurprogramma's gebruiken.
  • Als u een 64-bits versie van Microsoft Windows gebruikt, moet u 64-bits apparaatstuurprogramma's gebruiken.

Voordat u uw printerstuurprogramma downloadt

Controleer de versie van uw besturingssysteem of het "systeemtype" om te bepalen of u een 32-bits of 64-bits printerstuurprogramma nodig hebt. In de meeste versies van Windows kunt u het besturingssysteem bepalen door met de rechtermuisknop te klikken op het pictogram Computer in het startmenu of op het bureaublad en vervolgens Eigenschappen te kiezen in het menu, zoals hieronder.

Uw versie van het besturingssysteem controleren:

Selecteer de knop Start en selecteer vervolgens Instellingen Systeem Info

Zie https://support.microsoft.com/nl-nl/help/15056/windows-32-64-bit-faq voor meer informatie over hoe u kunt bepalen of op uw computer een 32-bits of 64-bits versie van het Windows-besturingssysteem wordt uitgevoerd.

OPMERKING: Lexmark verstrekt contactgegevens van derden, zoals in dit artikel, om u te helpen bij het verkrijgen van technische ondersteuning. Dergelijke gegevens van derden kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Onjuist printerstuurprogramma?

Als u niet het juiste besturingssysteem aangeeft bij het downloaden en installeren van het apparaatstuurprogramma, leidt dit tot foutmeldingen van het besturingssysteem tijdens het installeren.

Als u bijvoorbeeld probeert een 32-bits printerstuurprogramma te installeren op een 64-bits besturingssysteem, wordt de volgende foutmelding gegenereerd: "Kan printerstuurprogramma niet installeren. De bewerking kan niet worden voltooid (fout 0x00000002)."

Screenshot of incorrect driver to bit