1. Ondersteuning
  2. Stuurprogramma's en downloads
  3. Instructies voor firmware-updates (oudere apparaten)

Instructies voor firmware-updates (oudere apparaten)

Overzicht

Lexmark brengt regelmatig firmware-updates uit.  Het up-to-date houden van de firmware van de printer is essentieel om de prestaties van de printer te verbeteren en/of problemen met de printer te verhelpen.

Opmerking: als de instructies niet overeenkomen met uw printer, raadpleegt u  Instructies voor het bijwerken van de firmware.

De firmwareversie van de printer controleren

Mogelijkheid 1: Met de Embedded Web Server

Opmerking: Vergewis u ervan dat de printer is verbonden met het netwerk.

1. Open een browser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, enzovoort) en voer het IP-adres van de printer in.
  2. Klik op Reports.
  3. Klik op Device.
  4. Klik op Device Information.
  5. Zoek naar Base.

Mogelijkheid 2: De pagina met menu-instellingen afdrukken

1. Selecteer op het bedieningspaneel van de printer de optie Menu of Settings.
  2. Selecteer Reports.
  3. Selecteer Menu Settings Page om de Pagina met menu-instellingen af te drukken.
  4. Zoek in het afgedrukte rapport onder het gedeelte Device Information naar Base.

Mogelijkheid 3: Weergave op het beeldscherm van de printer

1. Zet de printer aan.
  2. De firmwareversie wordt weergegeven in de linkerbovenhoek van het beeldscherm.

Opmerking: Deze informatie wordt slechts enkele seconden weergegeven.

Firmware downloaden

• Ga naar de pagina Drivers & Downloads .
  • Voer de naam van het printermodel in en klik vervolgens op Find Drivers & Downloads.
  • Selecteer in het menu Type de optie Firmware.
  • Klik op het zip-bestand van het firmwarepakket om het te downloaden.
    • Opmerking: Pakketten met 'FMBC', 'Prescribe' of 'IPDS' in de naam zijn bestemd voor speciale optionele kaarten. De meeste klanten hebben het zip-bestand nodig zonder deze speciale aanduidingen.
  • Ga akkoord met de gebruiksrechtovereenkomst.
  • Nadat het downloaden van de firmware pakt u het zip-bestand uit en zoekt u naar het flashbestand (.fls).

De firmware bijwerken met een firmware-flashbestand (.fls)

Mogelijkheid 1: Met de Embedded Web Server

1. Open een browser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, enzovoort) en voer vervolgens het IP-adres van de printer in.
  2. Klik op Settings.
  3. Klik op Update Firmware.
  4. Klik op Choose File.
  5. Ga naar het gedownloade .fls-bestand en selecteer het.
  6. Klik op Submit.

Optie 2: Met een pendrive

1. Kopieer het firmware-updatebestand (.fls) naar een pendrive (FAT32-indeling).
  2. Plaats de pendrive in de USB-poort aan de voorzijde van de printer.
  3. De inhoud van het flashstation wordt automatisch weergegeven op het beeldscherm van de printer. Als het bestand niet wordt weergegeven, selecteert u USB Drive op het beginscherm.
  4. Zoek het .fls-bestand en selecteer het.
  5. Selecteer Update Code.

Neem contact op met de technische ondersteuning van Lexmark voor meer mogelijkheden voor het bijwerken van de firmware.